De gemeenteraad van Torrevieja geeft groen licht voor een nieuw wooncomplex

Torrevieja is zonder twijfel een van de belangrijkste bestemmingen aan de Costa Blanca. Niet alleen om de zomer door te brengen, maar ook om een permanente of tijdelijke woning te verwerven. Het bestaande aanbod van nieuwbouw, onder de reeds voltooide werken in Torrevieja, in aanbouw of project, wordt aangevuld met een nieuw wooncomplex in Punta Prima.

 

Een zeer populair gebied, ten zuiden van de stad, bekend om zijn stranden en de nabijheid van de belangrijkste winkel- en recreatiegebieden. Punta Prima heeft verschillende stranden met kristalhelder water en fijn zand, zoals het strand La Mosca en Cala Piteras.

Zie ook de volgende artikelen

[pt_view id="10570fdm82"]

Hoe zien de nieuwbouwprojecten in Torrevieja eruit?

De gemeenteraad van Torrevieja heeft bij decreet de vergunning voor grote werken verleend voor de bouw van een ambitieus wooncomplex in de Señorío de Gomendio, gelegen aan de zuidkant van de kustlijn van de gemeente. Het project omvat de bouw van een complex van 220 woningen, verdeeld over torens van tien verdiepingen.

De gebouwen moesten worden aangepast om te voldoen aan de huidige stedenbouwkundige voorschriften, en om het uitzicht op de Middellandse Zee mogelijk te maken en te behouden voor deze en toekomstige ontwikkelingen. Veel meer is nog niet bekend over de woningen en de kenmerken ervan, maar de prijs zal tussen de 280.000 en 390.000 euro liggen.

Wat betekent deze nieuwbouwprojecten voor Torrevieja?

Dit nieuwe onroerend goed project aan de Costa Blanca zal zich kenmerken door duurzaamheid en ondersteuning. De verantwoordelijke ontwikkelaar is van plan ruim 14 miljoen euro te investeren in de eerste van de percelen en moet daarnaast grote groene gebieden ontwikkelen die ruim 23.000 vierkante meter toevoegen aan Torrevieja.

Dit is een verbintenis die is aangegaan tussen de openbare instellingen van de provincie en de promotor, ten gunste van duurzame ontwikkeling en de natuurlijke omgeving van Torrevieja.

Het gebied waar het zich zal bevinden, zowel de woonwijk als de eerder genoemde groene ruimten, heeft al andere succesvolle woonprojecten gekend, waardoor het zichzelf positioneert als een van de aantrekkelijkste gebieden van de stad voor investeringen in onroerend goed. Zoals Residencial Posidonia

Deze woonwijk zal nieuwe toeristen aantrekken, zowel binnen- als buitenland, die zullen bijdragen aan de ruim 400.000 jaarlijkse bezoekers. Waarbij 7 op de 10 de niet-Spaanse nationaliteit hebben.

De toekenning van deze grote bouwvergunning stimuleert de stedelijke en economische groei van Torrevieja. Met een management gericht op duurzame ontwikkeling en promotie van het toerisme, blijft de gemeenteraad de voortgang en modernisering van de gemeente ondersteunen.

Nieuwbouwprojecten, een belangrijke inkomstenbron voor Torrevieja

Momenteel zijn er bijna dertig nieuwbouwprojecten actief in Torrevieja. Dit betekent een economische, arbeids- en sociale impuls voor de regio. Sterker nog, de gemeente dankt de Bouw- en Installatiebelasting (ICIO), in totaal 600.000 euro, alleen al aan dit nieuwe complex.

Wat erop wijst is dat de gemeenteraad met deze en andere daarmee samenhangende belastingen en heffingen jaarlijks meer dan 1.000.000 euro kan innen. Een uitstekende opsteker in alle opzichten voor Torrevieja.

Kortom, Torrevieja blijft stijgen, behoudt zijn aantrekkelijkheid als woon- en toeristische bestemming en vestigt zich als een referentie in de bouw van nieuwbouwwoningen aan de Costa Blanca.

Hoe PBASpain U Kan Helpen

PBASpain staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het kopen van een huis in Spanje. 

 

Ons team van experts biedt:

Conclusie

Een huis kopen in Spanje is een spannende beslissing die veel voordelen kan bieden. Met de aankoopbegeleiding van PBASpain kunt u er zeker van zijn dat uw aankoopproces soepel en zonder zorgen verloopt. Neem vandaag nog contact op met PBASpain om uw droom van een eigen huis in Spanje werkelijkheid te laten worden.

Contactgegevens

Voor meer informatie over onze diensten of om een afspraak te maken, bezoek onze website of neem direct contact met ons op. PBASpain, uw sleutel tot succesvolle aankoopbegeleiding in Spanje.

Zie ook:

Pbas banner huis kopen moeilijk

Categorie: Informatie

[pt_view id="ea50af61pz"]

Categorie: Nieuws

[pt_view id="66977e2jel"]

Categorie: Financieel

[pt_view id="6ae07ed5o6"]